En söndag i oktober

 
Jag tänkte berätta lite om förra söndagen när jag och Marie åkte till en trädgårdsbutik i Valby. Jag har länge letat efter en Plantagen-liknande butik här i Danmark men det har varit väldigt svårt och de ligger långt bort så förra helgen så undersökte jag vidare om vad för butiker det fanns i närheten och så fann jag en som såg lovande ut. Det var Grønne Hjem Valby och den var så bra. Så här såg vårt lilla äventyr ut då. 
 
 
Det första man såg när man hoppade av bussen var detta!! Hur fint var det inte där då. 2 min promenad från bussen så låg också butiken så det var väldigt lätt att ta sig dit. 
 
Dagens dejt var min kära vän Marie. Jag är så glad att jag har mött henne och hon är så bra. Vi jobbade tillsammans fram tills i somras då hon bytte jobb. Men hänger fortfarande så mycket med henne, hon är en av mina go-to-persons för det mesta här i Köpenhamn. 
 
Att gå runt i en liten trädgårdsbutik en solig oktoberdag och bara drömma om ett grönt hem. Jag köpte två växter, en monstrera och en annan som jag inte vet vad den heter. Det var också ganska billigt där vilket var skönt då alla butikker som säljer växter i byn är ganska dyra. Vi strosade runt i en timme ungefär och letade inspiration. 
 
 
Sen så pratade vi om vi skulle åka hem till mig och sätta oss på takterassen och njuta av solen med en bakelse. Dock så fanns det inte några bagerier på vägen men vi gick igenom en så flott park som hette Grøndalsparken och där så hade verkligen hösten blommat ut. 
Kolla bara vilka fina miljöer som det fanns där! Så himla drömmigt. Min outfit den dagen var bara Lindex: kjolen, polon, kavajen och väskan. Den är ny och jag älskar den. Efter promenaden så gick vi in på 7/11 för att se om de hade några bakelser, tjejen i kassen glömde vad vi hade beställt och vi fick helt fel. Sen satt vi på taket en god stund och drack kaffe, åt bakelser och pratade om livet. Det var förra söndagen och det var så himla mysigt. 
2018-10-20 ∆ 17:34:29 vardag

Ett hej och en helg i september

 
Hej alla! Det var fyra månader sedan och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Jag har inte glömt bort er. Det är mest att det inte har funnits tid. Jag har jobbat, haft semester och hängt med vänner och familjen. Det är det som jag har gjort. Men jag tänkte att jag ska göra lite återblickar till hur min sommar såg ut och vad den innehöll. Men först så tänkte jag visa hur min helg såg ut. Helgen där Emma var här och jag kände mig lite levande igen. 
 
 
Emma hade kommit tidigare i fredags men i med att jag jobbade så mötte jag upp henne efter jobbet. Vi åkte då hem till mig för att chilla lite och sen gå ut för att göra någonting. Men när vi väl kom hem till mig så var båda ganska trötta så vi gick och köpte sushi och snacks och satte oss framför Idol. Så himla skönt med en lugn fredag. 
 
Dagen efter så gick vi ut på stan efter att ha ätit lite brunch och sen se på dokumentären om Arbogafallet. Så himla sjuk dokumentär om du inte har sett den. Finns på Svtplay. Vi åkte i alla fall in till stan och gick i butiker för att se om vi kunde hitta något nytt att ha på sig i med att vi skulle på fest på kvällen. Jag hittade en tröja från Weekdays zeitgeist-kollektion som var gjord av en dansk youtuber. Tyckte den var väldigt fin. 
 
 
Efter vi hade varit ute och trosat i butiker ganska länge så tog vi oss till Reffen som ligger ute på Refshaleøen där det är en stor matmarknad. Jag älskar det där ute. Emma åt köttbullsmacka med cheese fries och jag åt smörrebröd. Vi drack båda en drink som heter Funky mango. Så himla nice. 
 
Efter det så åkte vi hem, chillade och sen så gick vi ut till Old Irish för att möta mina kollegor som firade min älskade vän Marie. Vi hade en rolig kväll och sen kom två av Emmas kompisar som också var i Köpenhamn och hängde med oss. Efter baren stängde så gick vi till Max och käkade och sen hem för att sova. Vi kom hem vid 6 på morgonen. 
 
Några timmar senare så vaknade vi och då var det dags för brunch. Vi gick till Union Kitchen där vi åt brunch och jag beställde Shakshuka. Mumsigt värre. Sen så hängde vi lite på Magasin vid Kongens Nytorv innan Emma mötte upp en vän och jag åkte hem för att jag mådde så dåligt. Så himla mysig helg med Emma. Jag behövde verkligen detta. Helt sjukt att tänka på hur länge vi faktiskt har känt varandra nu. 
 
Sen så tänkte jag visa en liten bild på mina nya örhängen som jag klickade hem när vi satt och tittade på idol i fredags. Jag älskar dem och de är från Mango. De har så himla fina saker där, om ni inte har kollat. Nu ska jag fortsätta se lite på tv och sen tänkte jag sova. Hoppas allting är bra med er. Vi hörs snart. 
2018-10-04 ∆ 21:22:50 vardag