Nim

För någon vecka sedan så möttes jag, Lovisa och Nim upp hemma hos mig. Jag och Lovisa(som är makeupartist) skulle fotografera Nim till Ava Magazine. Resultatet kommer i slutet av månaden.
2015-05-12 ∆ 15:42:05 behind the scenes

Examen i Gamleby

I måndags kväll så anlände jag till ett väldigt grått och dimmigt Gamleby. Jag och mina klasskamrater har varit här den här veckan för att vi ska ta examen! Så himla peppigt. Det ska bli så skönt att lägga det här bakom sig, speciellt när det är något som jag har kommit på att jag inte vill syssla med, men mer om det någon annan gång. 
På tisdagsmorgonen så gick jag och Sandra, som går i klassen under mig, upp till Folkhögskolan där min klass skulle ha våra examenspresentationer. Dimman låg tät över viken. 
Där möttes vi av fantastiska presentationer av mina klasskamrater. Så himla duktiga och kloka människor. Alla är så sjukt grymma. 
Jag presenterade Project Femme som jag och Johanna kommer jobba vidare med, men mer om det någon annan gång. 
Niklas skrivbord var en rolig paus i alla presentationer. 
När första dagen var över så kutade vi tillbaka till skolan för att jobba med olika projekt. Jag retuschade massor inför nya numret av Ava Magazine. Någon kom med den fantastiska idén att vi skulle gå och käka pizza. Så det gjorde vi, och pausade lite med en öl. Sen var det dags att åka tillbaka till skolan för att tuscha vidare. 
Dag två så var Niklas väldigt peppad. 
Han kom senare på idén att vi skulle dricka öl uppe på berget. Så det gjorde vi. 
Vi diskuterade att Gamleby ser ut som en Sims-stad från ovan. Man kommer ju sakna den här utsikten. 
Vi var en liten skala från början men sen kom nästan hela klassen plus Sandra då. Sen var det tillbaka till skolan för att tuscha. 
I torsdags så har vi utvärderat utbildningen vilket har varit väldigt intressant då vi inte setts på så länge. Jag städade också ut skåpet, gav bort papper och packade in den här tavlan. Hoppas att den kommer upp någonstans i lägenheten. 
Satt och tuschade hela eftermiddagen så det här blev min och Sandras lunch. Vego-korv med massor av gojs.
På kvällen så tyckte YH5(klassen under oss) att vi skulle fira att vi skulle ta examen dagen efter. Så det gjorde vi. 
Vi spelade kubb ett tag till och med. Sommaren har börjat, helt enkelt. 
Dagen efter så tog vi examen! Efter två år med blod, svett och tårar så slutar vi Gamleby. Det känns skönt men ändå sorgligt. Det ska bli kul att se vad som blir av den här truppen av fantastiska kreatörer. 
Direkt efter den bilden togs så tog jag mina väskor och skyndade mig till tågstationen, för jag skulle hem till Stockholm och snabbt. För Trädgården öppnade i fredags och jag kände att det fanns ingen bättre plats som jag ville fira att jag hade tagit examen på. Men mer om det i morgon. 
2015-05-10 ∆ 17:44:00 fotoskolan

Tess

Modell / Tess 
Makeup-artist / Jessica Thelin
 
I höstas så tog jag tillsammans med makeup-artitsten Jessica Thelin lite bilder till Tess Andersen som har en blogg. Vi möttes vid Moderna museet och fotograferade en eftermiddag. 
2015-05-09 ∆ 13:45:00 fotografi