6 inlägg ni borde kolla in

Tänkte att jag skulle dela med mig av några inlägg som jag har tyckt om den senaste tiden och tycker att ni borde kolla in.
Sandra Beijers 7 kantarellfavoriter - Nu är det ju snart höst och vad gör en mer sugen på höst än kantareller? Kan vara det godaste jag vet. Då är det ju tur att Sandra har gjort ett så himla bra inlägg med massor av smarriga recept för Creative. När jag är tillbaka från Sverige så måste jag testa alla. Här kan ni läsa det. 
 
How to Make Galaxy Glaze Mike & Steph har en sådan himla bra mat-blogg med massor av smarriga recept och roliga grejer. Steph fick en idé att göra donuts med galax-frosting och testade att göra frostingen på några oreo-kakor. Nu är jag så pepp att hon ska göra galax-donuts. De är så himla fina. Kolla in den här. 
 
Floras första dag på Popaganda - Flora delade med sig första dagen av Popaganda och den innehåller en enorm frukost, sangria, lekar, dekorerade pluntor och dans. Jag ångrar lite att jag inte gick på Popaganda så fort jag såg inlägget. Så himla fint att pumpa ut det sista från sommaren. Kolla in här. 
 
SandavagúrFrida bor på Färöarna numera och postar så himla fina bilder från alla hennes äventyr. Detta inlägget ett äventyr som de gjorde efter jobbet. Nu vill jag åka och hälsa på. Kolla in det här. 
 
Veckomatsedel v. 36 - Lovisa gör varje vecka en summering av vad hon har ätit under veckan. Så himla bra idé! Förra veckans matsedel såg så himla god ut. Jag borde verkligen göra upp en plan för vad jag ska äta. Men kolla in hennes inlägg, så himla bra inspiration. Kolla in det här! 
 
5 saker att göra i Tblisi - Min gamla rumskompis, Jeanette, har en så himla bra blogg som är inriktad på resor. Alltså vilken reselängtan man får. Hon och David var i Georgien för ett tag sedan och nu så har hon gjort ett inlägg om 5 saker man kan göra i Tbilisi. Ser helt magiskt ut! Kolla in det här. 
 
Nu ska jag iväg och hämta upp en analog film som jag lämnade in igår. Jag är överpepp för det ska bli kul vad det blev av den! 
2016-08-31 ∆ 17:50:27 tips

To do #1

Tänkte att jag skulle dela med mig av en liten att göra-lista som jag måste beta av inom den närmaste tiden. Känns som att man kommer efter så himla mycket när man är på praktiken vid 9 och sen hemma 18.30, sen är det bara att laga mat och somna typ, måste bli lite mer effektiv. Så här är då grejerna som jag måste göra. 
 
- Tvätta kläder. Mest inför att jag åker till Stockholm på torsdag men behöver strumpor, alla mina ligger i tvätten. 
- PACKA! Såklart, jag åker ju snart. Men tänker inte ha jättemycket packning då jag vill shoppa lite i Stockholm. 
- Jag måste ringa till Burgeramt för att fråga massor av frågor(det här med att flytta till ett annat land alltså). 
- Ringa mina föräldrar och berätta vad som ska med ner hit(då jag träffar dem nästa vecka i någon timme i Malmö). 
 
 
- Lämna in min analoga filmrulle på framkallning. Den tog slut i söndags. Så himla pepp på att se de där bilderna alltså! 
- Jag måste göra upp bättre planeringar för veckorna och fixa lite struktur så att jag inte bara kollar på netflix på kvällen och i stället gör något vettigt. Så en veckokalender kommer jag behöva köpa eller göra. 
- Jag behöver överföra pengar till mitt tyska konto och göra upp en budget för den kommande månaden. 
 
 
- Inför helgen så försöker jag göra upp planer med de kompisarna som jag vill träffa och så småningom så har jag väl en hum om vad ska hända i alla fall. På fredag ska vi på Open Air i alla fall! 
- Hitta ett bra brunchställe där jag och Elsa kan äta brunch på söndag. 
- Hitta ett sätt hur jag kan beställa Maria Nila-produkter till Tyskland utan att det kostar skjortan. 
 
 
- Städa rummet så att jag på söndag kommer hem till ett någorlunda städat rum och inte tredje världskriget. 
- Göra en plan på vad jag ska äta om kvällarna så att det inte blir lika sporadiskt. Förmodligen också till lunchen men det är så kul att äta ute här för det är så billigt. 
 
Jag tror det var allt som jag kunde komma på nu i alla fall. Tänkte att det kunde vara lite roligt att publicera lite sådana här listor ibland för att hålla kolla på vad jag ska göra och så får ni ju veta också. Vad tycker ni om det? Ikväll ska jag dricka öl med Astrid och få ihop någon maskin tvätt också. 
2016-08-30 ∆ 16:52:16 to do

Takfest & fotoautomat

Nu är det måndag igen, helt sjukt vad förra veckan gick snabbt! Nu tänkte jag att jag ska visa vad jag gjorde resten av lördagen och sen söndagen. Jag mötte upp Nils som går DDS-programmet på Hyper Island för att han var och hälsade på. Vi åt en varsin enorm falafel och drack en öl först men sen så tänkte jag att vi skulle gå till Klunkerkranich som jag har velat besöka ett tag.  
Det är alltså en bar som ligger uppe på taket av en galleria, så man ser verkligen hela Berlin därifrån. Om vädret tillåter så ska jag dit en gång till och förhoppningsvis ta lite mer bilder. Men vi tog en öl där och pratade om allt från Hyper till konstiga utekvällar. 
Efter det så mötte jag upp Antonia & Julia för att vi skulle på EyeEm‘s efterfest till deras foto-konferens. Där drack vi goda drinkar, försökte gissa rätt vem som vann priserna, fuldansade och försökte hjälpa dj‘n att få lite mer folk på dansgolvet där det stod totalt 8 pers. Vet inte om vi lyckades dock. Kramades med Hanna och tog bilder i fotoautomaten. Vi hade så sjukt roligt! 
Efter prisutdelningen så flög det ner ballonger från balkongen som alla gick runt och smällde efter ett tag. Jag spelade lite låtsas-fotboll med dem också. Vi fick en bra goodie-bag där man fick en lins för iphone-kamera, jag fick visst två i min. En macro-lins som ni ser på den vänstra bilden. Ska bli kul att försöka använda den. Men fick också en som var vidvinkel, tror jag kommer använda den mer. Alltid kul med presenter! 
Dagen efter så låg jag i sängen för länge för att huvudet var alldeles för tungt och för att jag hade fått en sådan helvetes kramp/sendrag i vaden vid 07.20 på morgonen och kunde inte somna om för att jag hade för ont och kunde knappt gå de första timmarna. Men till slut så begav jag mig till Okay Café, ett café med svensk koppling så jag kände mig nästan tvungen att testa. HERREGUD, vilken fullträff. Det var så sagolikt gott. Dit kommer jag gå minst en gång i veckan. Den här salladen var också, det bästa jag har ätit på länge. Kommer göra en Berlin-guide till er sen! 
Efter det så cyklade jag till Körnerpark för att möta upp Johanna & Antonia för att chilla lite. Här testade jag vidvinkeln på mobilen också. Efter det så cyklade jag hem och låg i sängen resten av kvällen. Det var min helg, alltså den var helt fantastisk. Nu är det bara några dagar tills jag åker till Stockholm över helgen, jag längtar. HUR MYCKET SOM HELST!
2016-08-29 ∆ 18:08:29 berlin