Sommarlistan

 
 
Jag såg på Ellens blogg att hon hade lagt upp en liten sommarlista nu när det börjar bli sommar så jag tänkte att jag skulle låna denna listan för att visa er en överblick om vad jag ska göra i sommar. Jag ska mest jobba men tänkte att vi ska kolla lite på det. Så här kommer den: 
 

 Vad ska du göra i sommar?
Jag ska faktiskt jobba mestadels av sommaren men jag har semester de två sista veckorna i juli och de två sista veckorna i augusti. 

 

Ska du åka någonstans?
Jag ska åka hem till min sommarstuga i juli och hänga med min familj, cykla runt på grusvägarna och ligga vid stranden. Sen har jag en plan att jag ska åka någonstans i Europa. Kanske till London, Italien och något annat land. 

 

Hur länge ska du vara ledig?
4 veckor totalt ska jag vara ledig men kommer numera vara ledig på helgerna vilket gör mig så glad. 

 

Vad vill du verkligen hinna med?
Att njuta av Köpenhamn, upptäcka nya platser och nya favoritställen. Förhoppningsvis så hoppas jag också att hänga lite mer i Malmö nu i sommar. 

 

 

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Dö av värmen inne på kontoret under de varma dagarna, sitta i parken och dricka öl och äta mycket god mat. 

 

Vad ser du mest fram emot?
Att det känns som att allting är möjligt på sommaren. Sen förhoppningsvis att jag hinner åka ner till Italien lite. 

 

Vad kan gå fel?
Att jag jobbar för mycket och blir alldeles för utmattad igen. Men jag hoppas att sluta lite tidigare på kvällarna så att man kan få lite egentid för att bara umgås med sig själv. 

 

Vem kommer du vara mest med?
Mina arbetskollegor. Förhoppningsvis så ska jag få hänga med min familj också. 

 

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Resor eller mat.

 

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Ska köpa en klänning till vår sommarfest på jobbet som vi ska ha i början av juni. Ni kan se den som jag har beställt på denna länken. Jag vill också köpa någon slags stråväska men jag har inte hittat någon som jag gillar än. Jag har också beställt en röd baddäkt från Lindex som ni kan se på denna länken

 

Kommer du använda det?
Absolut, det kommer användas hela sommaren. 

 

 

Kommer du bli brun?
Förmodligen inte men förhoppningsvis lite solkysst och fräknig. 

 

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Ta bara på dig baddräkten och gå till stranden, du är fantastisk. 

 

Vad kommer du äta?
Halloumisallad, pastasallad, grillat och mycket frukt. Så fort som färskpotatisen kommer så fyller jag mitt hem med det. Sen självklart glass från Istid. 

 

Vad kommer du dricka?
Alldeles för mycket vatten och vin. 

 

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att jag är ledig på helgerna och faktiskt får upptäcka den. 

 

Vad kommer du ha på dig?
Jag använder inte riktigt shorts så därför blir det nog en kjol som jag köpte från Lindex, någon skön sommarklänning och culottes. 

 

 

Hur kommer du att göra dig illa?
Kommer säkert få en crush på någon som inte gillar en tillbaka. 

 

Vad oroar du dig för?
Att jag inte njöt av sommaren. 

 

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att det är andra sommaren här i Köpenhamn och att jag redan vet vissa ställen som är magiska på sommaren men att man får en hel sommar för att utforska ännu mer. 

 

Hur kommer du minnas din sommar  i september?
Förhoppningsvis kommer jag minnas den som väldigt fin, lugn och alldeles fantastisk. 

 

Det var min lilla sommarlista. Vad ska ni göra i sommar? Har ni några stora planer? 

2018-05-22 ∆ 18:15:50 listor

En första dag i Paris

 
 
Hej lilla bloggen! Tänkte att jag skulle kika in och visa lite hur jag och Niklas hade det i Paris. Jag tänkte också att jag ska höra av mig till er oftare då det nu är sommar och då finns det massor att hitta på och visa upp för er. Paris-resan började kl. 03 på natten och jag försökte vakna då vi båda skulle flyga vid 06 på morgonen. Tog taxi till flygplatsen, lyssnade på Karlavagnen om Lill-babs och tog mig trött igenom flygplatsen. 
 
När klockan var halv nio så var jag framme i Paris och väntade på Niklas som flög från Stockholm. När han  väl kom fram så försökte vi oss att ta oss in till stan men tog nog 1 timme innan vi hade fått köpt biljetter då vi inte förstod hur man köpte biljetter. Så tips om ni ska till Paris, kolla in hur ni tar er från flygplatsen lite mer noga än hur vi gjorde. 
 
Väl inne i stan så försökte vi hitta ett ställe där vi kunde äta brunch eller rättare sagt frukost. Var lite svårt att finna in till stan men till slut så kom vi dit. Vi fann ett ställe som vi kom till runt 10 men då var frukosten nästan slut så vi frågade om kocken kunde göra risotto som fanns på den vanliga menyn, det kunde han. Vi beställde också ett glas vin för det är ju bara en gång man är första gången i Paris. Risotton var en besvikelse men vinet var gott. 
 
 
Sen så drog vi oss till hotellet som låg i 11e distriktet och hette Hotel du Nord et de l'Est. Det var ett ganska bra hotell med väldigt gula rum. Vi hade toaletten i ett separat rum och badrummet i ett annat. Men det fungerade. Efter att ha vilat lite så tog vi oss ut på stan igen. 
 
Vi promenerade ner till Bastille och gick förbi fina blomsterbutiker och drömde oss bort i man faktiskt kan bo i en så fin stad. 
 
Efter en stunds promenad så gick vi lite i kvarteren där vi bodde. Vi gick förbi många metros och tänkte att det var roligare att gå runt. Till slut så blev vi lite hungriga och då gick vi och satte oss på ett café. Jag åt någon fransk äppeltarte och drack en caffe latte. Niklas tog en creme brulée som var så himla god och sen te. 
 
Sen så gick vi runt i Marais och gick i butiker. Jag var inne på Uniqlo och var så himla pepp på att testa de snygga linneskjortorna som Flora har tipsat om(så som denna) men tyvärr så hade de inte så bra storlekar för en sådan som mig som är större. Så jag gick in på Muji och köpte lite behållare för smink för resor. Sen mötte vi upp två av Niklas kompisar och drack en drink. Efter det så åt vi den godaste falafeln som jag någonsin har ätit. Paris-falafel for life. 
 
 
Vi gick senare vidare till en takterass i Marais och såg på Eiffeltornet och drack en svindyr Corona. Men det var så värt det och jag hade så himla kul. Efter detta så åkte vi hem till hotellet och somnade bara. Då har ni fått se den första dagen i Paris och jag tänkte att ni ska få se alla dagarna. Så de kommer snart. 
 
Nu ska jag gå upp på takterassen och läsa en bok tänkte jag. I morgon är jag ledig då det är p
 
2018-05-20 ∆ 14:58:44 resor